Přeskočit na obsah
DPS » Novinky » Cloud CAD » Jak otevřít soubory CATIA v SOLIDWORKSu?

Jak otevřít soubory CATIA v SOLIDWORKSu?

    Věděli jste, že nyní již nepotřebujete k importu souborů CATIA V5 licenci SOLIDWORKS Premium? Významné změny v této oblasti přineslo uvedení verze SOLIDWORKS 2023 SP2.0 a platformy 3DEXPERIENCE R2023x FD02. Zde je návod, jak otevřít soubory CATIA V5 v SOLIDWORKS a výhody těchto změn.

    Nové možnosti pro import souborů CATIA V5 v SOLIDWORKS 2023 SP2.0

    Od verze SOLIDWORKS 2023 SP2.0 a platformy 3DEXPERIENCE R2023x FD02 se požadavky na import souborů CATIA V5 do SOLIDWORKSu změnily. Nyní již mohou uživatelé otevírat soubory CATPart a CATProduct bez nutnosti licence CATIA V5. Je také možné otevřít modely z cloudových aplikací ve formátu dat ExactGeometry. To znamená, že při práci v SOLIDWORKSu máte více možností importu dat a integrace s jinými CAD systémy je mnohem snazší.

    Výhody pro uživatele SOLIDWORKS s novými funkcemi CATIA V5

    Typy licencí SOLIDWORKS pro otevírání souborů CATIA V5 (CADPart, CADProduct) nebo formátu dat ExactGeometry (CADPart) jsou uvedeny v tabulce níže:

    LicenceCATIA V5ExactGeometry
    SOLIDWORKS StandardNeNe
    SOLIDWORKS ProfessionalNeNe
    SOLIDWORKS PremiumAnoNe
    Collaborative Designer for SOLIDWORKS (cloudové služby)AnoAno
    3DEXPERIENCE SOLIDWORKSAnoAno
    SOLIDWORKS Cloud AnoAno

    Novým standardem se stavá ExactGeometry

    Co je formát dat ExactGeometry pro SOLIDWORKS a 3DEXPERIENCE a proč je tak důležitý? Když jste v předchozích verzích vytvořili fyzický produkt v cloudové aplikaci SOLIDWORKS (xDesign, xShape atd.), cloudová služba při uložení automaticky vygenerovala odvození SLDXML. Od verze 3DEXPERIENCE R2023x FD02 se standardem pro odvozená data stává ExactGeometry, tzn. CATIA V5 soubory CATPart. Důvody jsou následující:

    • ExactGeometry data více používají i jiné produkty Dassault Systèmes.
    • ExactGeometry je výstup generovaný při ukládání ze SOLIDWORKS 2022 SP1.0 a 3DEXPERIENCE R2022x FD01.
    • Uživatelé získávají větší hodnotu z Collaborative Designer pro SOLIDWORKS a 3DEXPERIENCE SOLIDWORKS.

    Díky nejnovějším aktualizacím SOLIDWORKS 2023 SP2.0 a platformě 3DEXPERIENCE R2023x FD02 je otevírání souborů CATIA V5 v SOLIDWORKSu mnohem jednodušší. K importu těchto souborů již nepotřebujete licenci SOLIDWORKS Premium, což zvyšuje dostupnost a flexibilitu práce s různými CAD systémy. Nový standard ExactGeometry pro výstup dat tento proces dále zefektivňuje, a tím jsou data kompatibilní i pro ostatními produkty Dassault Systèmes.